Sammutinhuolto

Sammutinhuoltopalvelut

– Sammuttimien tarkastukset

– Sammuttimien huollot ja täytöt

– Paineastioiden koeponnistukset

VSS & Savunpoisto

– Väestönsuojien tarkastukset ja inventoinnit

– Väestönsuojien tiiveyskokeet ja huollot

– Varusteet ja tarvikkeet

– Savunpoistoluukkujen tarkastukset ja huollot

Kiinteistöissä olevien sammuttimen tarkastusväli on 2 vuotta.

Jos sammutin on alttiina lämpötilavaihteluille tai tärinälle, täytyy sen toimintakunto tarkastaa 1 vuoden välein!

Jauhesammuttimien huoltoväli on 10 vuotta, nestesammuttimien 5 vuotta.

Paineastian koeponnistus tulee tehdä 10 vuoden välein.

Opi kaikkiturvallisuudesta ja ihmisistä! Suoritamme palohälytysten ja hätäjärjestelmien turvallisuusmenettelyjä varmistaaksemme, että kaikki toimii täydellisesti katastrofien aikana. Täältä löydät kaikki paloturvallisuusprotokollista ja siitä, mitä kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi on täällä TMI Noki Palossa! 

Rakennusten paloturvallisuusohjeet

Tulipalo- ja muut katastrofit ovat arvaamattomia ja haastavia välttää varsinkin kun olet korkeassa rakennuksessa. Koska lattiat ja huoneet ovat paljon, tulen lähdettä on vaikea määrittää. Jos tulipalo pahenee, siitä aiheutuu paljon vahinkoja. 

Et halua olla tuntematon, kun olet keskellä tulta. Joten auttamaan sinua valmistautumaan ja olemaan valppaana, tässä on joitain paloturvallisuusohjeita, jotka sinun tulisi muistaa:

Savuton rakennus on turvallinen

Rakennuksessa on epäilemättä, että jotkut työntekijät tai asukkaat tupakoivat eivätkä pääse päivästä ilman sitä . Tämä voi aiheuttaa vakavan tulipalon, jos tupakantumpit palavat edelleen heitä heittäessään. Jos rakennuksessa ei ole tupakointialueita, ihmiset valitsevat tulipalot, koska se on alue, johon useimmat ihmiset eivät käy. 

Voit asettaa rakennuksen ihmisille muistuttamaan, että tupakointi on kielletty heti, kun he astuvat sisään. Tämä on yksi parhaista tavoista välttää tulipaloja, koska annat rajoituksia rakennuksen käyttäjille. 

Kouluta henkilöstösi lisäksi ilmoittamaan, kun he tarttuvat sääntöjä rikkoviin ihmisiin. Jos he eivät voi auttaa, voit pyytää heitä löytämään sopiva tupakointialue rakennuksen ulkopuolelta onnettomuuksien välttämiseksi. 

Ole varovainen keittiöissä tai ruokakomeroissa    

Toinen asia, joka voi aiheuttaa tulipalon, on keittiö tai jopa ruokakomero, koska siellä on sähkölaitteita ja joskus liesi, joka tekee rakennuksesta erittäin syttyvän. Rakennuksessa voi olla ruokailualue, jossa sijaitsevat erilaiset ruokaketjut. Joten jos he valmistavat ruokaa ja ottavat tilauksia samanaikaisesti, se tarkoittaa, että siellä on lämpöä ja avotulta. 

Varmista aina, että rakennuksen kaikki ruokailutilat ja ruokakomeroissa noudatetaan 100-prosenttisesti terveyttä koskevia määräyksiä ja että jokaisessa huoneessa on käytettävissä sammutin. Lisäksi palovaroittimet tulisi tarkistaa säännöllisesti varmistaakseen, että ne toimivat. 

Toinen asia, joka sinun on myös tarkistettava, on rakennuksen henkilökunta ja kokit. Sinun on varmistettava, että he ovat koulutettuja paloturvallisuudesta, jotta he asettavat etusijalle käyttämiensä asioiden tarkastamisen. 

Tarkista pesula- tai siivoushuone

Rakennuksessa kaikki siivoojat varmistavat aina, että jokainen kerros on puhdas ja siisti. Jos rakennuksessa on klinikoita ja odotustiloja, koristetyynyt, peitot, verhot ja vastaavat puhdistetaan ja vaihdetaan aina. Mikä tekee pesula- ja siivoushuoneesta alttiita tulelle, johtuu siitä, että näissä huoneissa on lämpöä. 

Kuivausrummut ovat kuumia, koska ne kuivattavat kankaita ja arkkeja. Kun se sekoittuu nukan muodostumiseen, se voi aiheuttaa tulipalon. Tämän välttämiseksi varmista, että sinulla on käytössä järjestelmä, jolla varmistetaan, että sinulle ilmoitetaan mahdollisesta tulipalosta. Määritä lisäksi nukan puhdistusohjelma säännöllisesti, jotta kuivausrummut pysyvät nukkaamattomina.

Johdot ja sähköjohdot

Sähkö on virtalähde koko rakennuksessa, ja ne kaikki on kytketty johdolla. Väärät liitännät, sopimattomat linkit tai vialliset laitteet voivat välittömästi aiheuttaa tulipalon. 

Tämän estämiseksi jokaisessa kerroksessa olevien huoltohenkilöiden on tarkistettava, että kaikki laitteet on kytketty kunnolla pistorasiaan tai pistorasiaan. Älä luo ketjupistoketta, koska se voi johtaa ylikuormitukseen, joten etsi pistorasiaa jokaiselle käytetylle virtaliuskalle. Tämä varmistaa, että kukin liitäntä ei ole täynnä. 

Lisäksi sinun on tarkistettava, että siinä ei ole paljaita kuluneita johtoja. Pistorasioissa ei saa olla reikiä tai halkeamia. Jos sellaisia ​​on, vaihda ne heti, jotta johdot pysyvät suojattuina. 

Lopuksi haluat varmistaa, että lähtöjen ja laajennusten lähellä ei ole vettä, koska jopa pieni vesipisara voi aiheuttaa valtavan katastrofin. 

Varmista, että palohälyttimet ja järjestelmät toimivat

Vaikka et voi tarkastaa koko rakennusta koko päivän mahdollisten tulipalojen varalta, voit varmistaa, että ne estetään tarkistamalla kaksinkertaisesti palohälytysten ja järjestelmien toiminta. Nämä järjestelmät auttavat sinua ilmoittamalla sinulle rakennuksen mahdollisista tulipaloista, joten on tärkeää tehdä palohälyttimet, hiilimonoksidianturit, palovaroittimet ja palonsammutusjärjestelmät ajan tasalla. 

Voit myös soittaa paikalliselle turvallisuus- ja terveysjärjestelmänvalvojalle, jotta he voivat tarkistaa järjestelmät ja päivittää ne tarvittaessa.

Paloturvallisuusohjeet

Hyvä paloturvallisuuskäytäntö alkaa, kun jokainen ihminen ymmärtää varautumisen tärkeyden odottamattomille katastrofeille. Jos kaikki tietävät mitä tehdä, tulipalon sattuessa ei ole mitään ongelmaa. 

Vuosien mittaan laitokset, yritykset, koulut ja muut organisaatiot ovat aina toteuttaneet tulipalo- ja katastrofikäytäntöjä, jotta ihmiset olisivat tietoisia asioista, joita heidän on tehtävä vaikeina aikoina. Nämä paloturvallisuuskäytännöt ovat osoittautuneet auttaneiksi monia ihmisiä, kun heidän työpaikallaan syttyi tulipalo.

Jos haluat aloittaa paloturvallisuustoimenpiteiden käytön, muista nämä asiat:

Hätäsuunnittelu

Hätäsuunnittelu on tärkeä tapa tietää, mitä tehdä hätätilanteissa, kuten tulipaloissa. Pelastussuunnitelmassa tulisi selittää, mitä on tehtävä nopeasti ja mitä jokaisen on tehtävä hätätilanteessa. Tässä voi olla myös vaiheita tai menettelyjä siitä, miten työntekijöiden ja henkilökunnan tulisi edetä katastrofin ensimmäisistä hetkistä evakuointiin asti. 

Hätäsuunnittelun tulisi aloittaa kirjoittamalla evakuointimenettely, jossa kerrotaan, mitä tapahtuu tulipalon ja muiden hätätilanteiden sattuessa. Sinun on suunniteltava, missä sammuttimet sijoitetaan, miten palo-uloskäynti tehdään helposti ja työntekijöiden ja henkilöstön johtamisesta vastaavien ihmisten vastuut. 

Lisäksi pelastussuunnittelussa tulisi myös selittää, mitä työntekijöiden tulisi tehdä. Esimerkiksi tulen sammuttaminen tai tulen ympäröimään huoneeseen loukkuun jääneiden ihmisten auttaminen. Sinun on varmistettava, että he tuntevat menettelyt ja eri laitteiden käytön. 

Paloharjoitukset tulisi suorittaa vähintään kahdesti vuodessa, jotta työntekijät ja henkilökunta eivät unohda heidän tarvitsemiaan tehtäviä. Paloharjoitusten suorittaminen auttaa sinua selvittämään ongelmat ja mukauttamaan asiat suunnitelman mukaisiksi. 

Palohälyttimet ja ilmaisimet  

Palohälytysjärjestelmät ovat välttämättömiä tulevien tulipalojen havaitsemiseksi. Lähdettäessä nämä hälytykset tuottavat ääntä ja vettä, koska ne on liitetty vesiputkeen. Sinun on kuitenkin varmistettava, että ääni kuuluu riittävän hyvin kaikissa tiloissa varoittamaan rakennuksen evakuoinnista. 

Tämä kulkee myös käsi kädessä hätäsuunnittelun kanssa, koska sinun on annettava selkeät ohjeet ja ilmoitukset varoitusjärjestelmän käytöstä. Yksi tärkeimmistä asioista, jotka sinun tulisi priorisoida, on palohälytysjärjestelmien testaaminen ylläpitämällä ja tarkistamalla niitä säännöllisesti.

Pakotie  

Kun rakennuksessa on tulipalo, ihmiset etsivät ensimmäistä kertaa pakotietä. Tämä on nopein ja välitön tapa suojata itsesi vahingoilta, koska se johtaa sinut rakennuksen ulkopuolelle. 

Ihmisten tulisi helposti tunnistaa pakotie, jolla on merkkejä ja ohjeita siitä, mihin se johtaa. Suurimman osan ajasta poistumistie on esitetty vihreällä kyltillä, jossa on juoksevan henkilön symboli. Tämän pitäisi olla näkyvissä, ja kaikki, myös lapset, näkevät sen nopeasti, joten paras paikka laittaa se on oven kehyksen yläosaan. 

Lisäksi yhdessä kerroksessa tulisi olla vähintään yksi hätäuloskäynti ja ne tulisi sijoittaa oikeisiin paikkoihin, kuten yhteisiin tiloihin, joissa suurin osa työntekijöistä riippuu. 

Ihmisten evakuointi

Koko henkilökunnan ja työntekijöiden tulee olla tietoisia ympäröivien ihmisten eikä vain itsensä turvallisuudesta. Kaikki haluavat olla turvassa ja kaukana tulesta, joten on tärkeää varmistaa, että jokainen henkilö pääsee turvallisesti. 

Tee järjestelyt riskiryhmien, kuten lapset, vammaiset ja vanhukset, tunnistamiseksi. Varmista, että kaikki tietävät, kuinka auttaa heitä evakuoinnin aikana. Lisäksi koska heillä on omat tarpeet, sinun on luotava heille erilainen hätäevakuointisuunnitelma, jossa annetaan selkeät ohjeet siitä, kuinka heidän pitäisi evakuoida.

Evakuoinnit voivat olla hieman kaoottisia, koska monet ihmiset ovat paniikkia. Tämä voi johtaa loukkaantumisiin ja ensiapu on tehtävä. Osa ohjeista, jotka henkilöstön ja työntekijöiden tulisi tietää ensiaputoiminnasta. 

Yksinkertainen haavanhoito ja nyrjähdykset voidaan tehdä nopeasti, kunhan henkilö tietää mitä tehdä. Tämän saavuttamiseksi varmista, että ihmisille on tehty yksinkertaisia ​​ensiaputoimenpiteitä, jotta he tietävät mitä tehdä hätätilanteessa.

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
2021 nokipalo